Допомогу по ₴100 тисяч отримають іще 413 колишніх і нинішніх бранців кремля

Допомогу по ₴100 тисяч отримають іще 413 колишніх і нинішніх бранців кремля

Укрінформ
Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії рф проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соцзахист, ухвалила рішення про надання виплат ще 413 особам, які перебували або перебувають у полоні.

Як передає Укрінформ, про це помідомляє Урядовий портал із посиланням на Мінреінтеграції.

"Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист, на засіданні 7 жовтня ухвалила рішення про надання виплат ще 413 особам", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці люди опинилися в полоні у різні роки з початку збройної агресії росії проти України з 2014 року та були звільнені або досі незаконно утримуються російськими загарбниками.

Зокрема, як уточнили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, 358 українців визнані Міжвідомчою комісією позбавленими свободи внаслідок збройної агресії рф, серед яких 35 жінок. До них також входять громадяни України, звільнені під час великого обміну, завдяки якому вдалося визволити з неволі 215 осіб. Усі вони отримали одноголосну підтримку серед членів комісії.

Серед звільнених є й шестеро іноземців, що потрапили у полон, коли проходили військову службу в ЗСУ. Вони також визнані Міжвідомчою комісією позбавленими свободи внаслідок збройної агресії російської федерації.

Всім їм виплатять одноразову грошову допомогу по 100 тис. грн, запевнили в міністерстві.

Крім того, комісія призначила виплати по 100 тис. грн на правову допомогу 49 родинам незаконно ув’язнених українців. Наразі вони утримуються за ґратами окупаційною адміністрацією чи органами влади росії через їхню громадську, політичну чи професійну діяльність.

Читайте також: Уряд розподілив кошти на дрова для жителів прифронтових територій

Як повідомлялося, з початку року Мінреінтеграції вже перерахувало 19,7 млн грн звільненим з полону українцям і 6,8 млн грн тим, хто ще в неволі.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-