Уряд розподілив кошти на дрова для жителів прифронтових територій

Уряд розподілив кошти на дрова для жителів прифронтових територій

Укрінформ
Уряд розподілив кошти серед обласних військових адміністрацій на закупівлю та доставку дров для населення прифронтових територій.

Про це інформує пресслужба Мінреінтеграції.

“Кабмін підтримав ініціативу Мінреінтеграції та затвердив розподіл субвенції з держбюджету місцевим бюджетам в обсязі майже 563 мільйони гривень для забезпечення населення територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, паливною деревиною”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше уряд прийняв постанову щодо виділення цих коштів на закупівлю паливної деревини. А вже потім постановив розподілити гроші серед обласних військових адміністрацій пропорційно до заявлених ними потреб.

Особливо небезпечні регіони, мешканці яких будуть забезпечені безоплатними дровами, знаходяться в межах восьми областей, а саме Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської.

ОВА вже найближчим часом почнуть закуповувати дрова. Доставляти їх будуть безпосередньо по домівках у населених пунктах, поряд із якими тривають бойові дії.

Читайте також: У Міндовкіллі сказали, скільки треба дров до опалювального сезону

У пріоритеті на отримання дров – вразливі категорії громадян: багатодітні родини, люди похилого віку, особи з інвалідністю, повідомили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, державні лісгоспи вже продали населенню 2,4 млн кубометрів дров із 5,5 млн кубометрів, запланованих до продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-