Саманта Павер стала «голосом» університету Каразіна у проєкті «Листівки з України»

Саманта Павер стала «голосом» університету Каразіна у проєкті «Листівки з України»

Відео
Укрінформ
Американська дипломатка, політологиня та адміністраторка USAID Саманта Павер під час візиту до Києва озвучила історію зруйнованої російськими військами будівлі економічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна.

Вона зробила це у відео проєкту «Листівки з України»/«Postcards from Ukraine». Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Українського інституту.

Павер розповіла історію одного із найстаріших закладів вищої освіти не лише в Україні, а й у Східній Європі, у стінах якого свого часу працювали нобелівські лауреати Ілля Мечников, Лев Ландау та Саймон Кузнець.

Американська дипломатка констатувала, що наприкінці лютого 2022 року навчальний процес університету, як і всіх інших вишів України, перервала війна.

Читайте також: Павер впевнена, що результати виборів до Конгресу не вплинуть на підтримку Штатами України

«На жаль, через постійні обстріли цивільної інфраструктури Харкова не залишилося жодного корпусу університету, який не був би ушкоджений, а будівлю економічного факультету російські ракети практично знищили вщент. Попри це університет є ще одним прикладом стійкості українців, адже він продовжує функціонувати та готується до нового академічного року. Це доводить, що можна зруйнувати стіни, але не можна зруйнувати дух інтелектуальної свободи», - говорить Павер.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з адміністраторкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Павер 6 жовтня вручив їй орден княгині Ольги I ступеня.

Читайте також: Україна та USAID готують новий безпековий підхід до цивільних об'єктів - Зеленський

«Postcards from Ukraine»/«Листівки з України» — проєкт Українського інституту, який розповідає про зруйновані памʼятки України. За підтримки USAID створено єдину базу із близько 100 пам'яток, де можна побачити масштаби руйнувань та прочитати історію кожної українською та англійською мовами.

Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-