Павер впевнена, що результати виборів до Конгресу не вплинуть на підтримку Штатами України

Павер впевнена, що результати виборів до Конгресу не вплинуть на підтримку Штатами України

Укрінформ
Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер упевнена, що результати проміжних виборів до Конгресу США у листопаді не призведуть до зменшення рівня підтримки України Сполученими Штатами.

Про це вона сказала під час свого візиту до Києва, передає кореспондент Укрінформу.

«Двопартійна підтримка України, яку ми бачимо сьогодні у Вашингтоні, насправді є відображенням того, що ми бачимо по всій нашій країні – це величезна солідарність з людьми в Україні», - сказала Павер.

Вона переконана, що допомога Україні з боку США, в тому числі й по лінії USAID, яка надзвичайно важлива сьогодні з наближенням зими, збережеться незалежно від результатів листопадових виборів до Конгресу, на що можуть вказувати останні голосування в Конгресі.

«Незважаючи на те, що в Сполучених Штатах є люди, які порушують питання доцільності фінансової допомоги Україні, лише кілька днів тому переважною більшістю обох партій Конгрес схвалив надання Україні додатково 4,5 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки. І це на додаток до вже наданої прямої бюджетної підтримки в розмірі 8,5 мільярдів доларів», - зазначила Павер.

Читайте також: Україна та USAID готують новий безпековий підхід до цивільних об'єктів - Зеленський

За її словами, американці бачать з якою мужністю народ України протистоїть агресії росії та відстоює демократичні цінності та надихаються цим прикладом.

«Ми бачимо, як українці перемагають на полі бою проти значно більшого сусіда і я думаю, що самі американці надихаються цим, цією незламною волею захистити свої сім’ї, звільнитися від агресії й відстояти свободу», - сказала Павер.

Читайте також: USAID надасть Україні $55 мільйонів для підготовки до зими

Як повідомляв Укрінформ, адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер 6 жовтня відвідала Київ з одноденним візитом.

Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-