Відень та австрійська залізниця продовжили безкоштовний проїзд для українців

Відень та австрійська залізниця продовжили безкоштовний проїзд для українців

Укрінформ
Федеральна австрійська залізниця (ÖBB) прийняла рішення щодо продовження терміну безкоштовного проїзду для українців до кінця жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Facebook-сторінці посольства України в Австрії.

"Завдяки зусиллям Посольства України в Республіці Австрія при підтримці австрійських політиків та представників громадських організацій вдалося отримати позитивне рішення у Федеральній австрійській залізниці (ÖBB) щодо продовження терміну безкоштовного проїзду до кінця жовтня для українців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посольство разом з політиками та урядовими установами працюють над подальшим вирішенням питання доступного проїзду для громадян України, які перебувають у Австрії з метою захисту.

Читайте також: Австрійська залізниця скасувала безкоштовний проїзд для українців, за одним винятком

Поруч з цим, про продовження до кінця жовтня безкоштовного проїзду в громадським транспортом столиці Австрії повідомила і міська влада Відня.

Водночас, з листопада у "Віденських лініях" ("Wiener Linien") українцям треба буде вже купувати дійсний квиток для кожної поїздки в громадському транспорті (метро, автобуси, трамваї, міська залізниця).

Дітям до 6 років квиток у громадському транспорті Відня не потрібен. Учні більшості шкіл мають право на безкоштовний проїзд для школярів. Це означає, що вони мають право на дешеві "Jugendtickets" за 19,60 євро (для проїзду по будням між школою та домом у Відні протягом одного навчального року з 1 вересня до 15 вересня наступного року) або TOP-Jugendtickets за 79,00 євро (для користування усіма видами громадського транспорту у Відні, Нижній Австрії та Бургенланді протягом одного року).

Читайте також: Австрія не визнає псевдореферендуми, як і спроби анексії території України

Також з листопада 2022 року безкоштовний квиток «Not-Ticket Ukraine» для поїздів "Федеральної австрійської залізниці" (ÖBB) буде доступний лише для першого в’їзду в Австрію або транзиту (поїзди з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії та Італії).

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Федеральній австрійській залізниці та у "Віденських лініях" заявляли, що з 1 жовтня скасовується безкоштовний проїзд для українців у громадському транспорті Відня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-