Євросоюз планує інтегрувати допомогу Україні до бюджету на наступний рік

Євросоюз планує інтегрувати допомогу Україні до бюджету на наступний рік

Укрінформ
Міністри фінансів Європейського Союзу домовилися інтегрувати фінансову допомогу Україні в бюджет ЄС на 2023 рік, щоб зробити її більш структурованою та передбачуваною.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

На думку віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, такий підхід ще більше зміцнить зв’язки між блоком із 27 країн та Україною – кандидатом у члени ЄС. Він додав, що фіндопомога ЄС в цьому році навряд чи буде регулярною, а от у наступному році це може змінитися.

«Важливо мати більш передбачуваний потік кошів для України в наступному році, тому ми маємо намір інтегрувати його в обговорення бюджету ЄС на 2023 рік і таким чином зробити його стабільнішим», – сказав Домбровскіс.

Читайте також: ЄС підписав меморандум про надання Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги

Також віцепрезидент Європейської комісії наголосив, що наступний транш Україні в розмірі 5 мільярдів євро буде зроблено до середини жовтня, а решта 3 мільярди – двома траншами в листопаді та грудні цього року.

Нагадаємо: 3 жовтня Європейський Союз підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-