Український освітній хаб відкрився у Німеччині

Український освітній хаб відкрився у Німеччині

Фото
Укрінформ
Український освітній хаб розпочав роботу у німецькому місті Лейпцигу.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ. 

Хаб відкрито за підтримки міжнародного фонду «DVV International», який опікується навчанням упродовж життя. Українці тут можуть продовжити навчання за українською програмою; опанувати IT-професії та набути найзатребуваніших навичок на ринку праці (soft skills); вивчати українську, німецьку та англійську мови.

У хабі допоможуть визначитися з професією відповідно до власних здібностей за допомогою штучного інтелекту, посприяють у працевлаштуванні. Тут можна дізнатись про особливості проживання в Німеччині. Окрім цього, огранізовуються екскурсії та змістовний відпочинок. Усі заходи – безкоштовні.

Читайте також: У Варшаві відкрили Український освітній хаб для дітей

У МОН поінформували, що наразі відкрито 16 освітніх хабів як в Україні, так і в інших країнах, зокрема у Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії, Болгарії, Швейцарії та Великій Британії. Освітні хаби реалізують концепцію навчання упродовж життя (Life Long Learning).

«Місія мережі українських освітніх хабів за кордоном – надати можливість нашим дітям продовжити навчатись за українською державною програмою, а їхнім батькам – опанувати найзатребуваніші навички на ринку праці задля подальшого працевлаштування. Саме тому цей проєкт був визначений пріоритетним у сфері освіти під час війни», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-