Нацбанк перерахував на потреби ЗСУ майже ₴21 мільярд

Нацбанк перерахував на потреби ЗСУ майже ₴21 мільярд

Укрінформ
Національний банк України уже перерахував понад 20,8 млрд грн на потреби ЗСУ; на спеціальному рахунку залишається 118,5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 3 жовтня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить понад 451 млн грн. За минулий тиждень на спецрахунок надійшло понад 118,5 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Загалом Національний банк уже перерахував на потреби військових майже 20,8 млрд грн.

Зокрема понад 7,3 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари). Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти.

Станом на 3 жовтня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 144 млн грн. За минулий тиждень на рахунок для гуманітарних потреб надійшло понад 7 млн грн, перераховано таку ж суму.

Читайте також: Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії

Міністерство соціальної політики, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього більше 652 млн грн для надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф. Зокрема, близько половини коштів надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Як повідомлялося, 24 лютого, у день початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Рахунок мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-