Львівські рятувальники отримали зі США захисні «шоломи» на випадок хімічної та ядерної атаки

Львівські рятувальники отримали зі США захисні «шоломи» на випадок хімічної та ядерної атаки

Фото
Укрінформ
Головне управління ДСНС у Львівській області отримало 98 комплектів засобів індивідуального захисту на випадок хімічної та ядерної атаки від американської компанії «Sentinel XL», що займається виготовленням скафандрів для NASA.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні передали рятувальникам респіратори від волонтерів «Україна та Українці з-за кордоном» із Нью-Йорку. Це обладнання передала американська компанія «Sentinel XL», яка спеціалізується на виготовленні скафандрів для космонавтів. Такі індивідуальні засоби захисту потрапили в Україну вперше та можуть використовуватися при хімічній атаці або при ядерному вибуху», - повідомила волонтерка Олена Живко.

Зі слів рятувальників, респіратор, або як вони їх називають «шолом», має дуже хороші технічні характеристики: акумулятор тримає до 10 годин, екрани не запотівають, є система охолодження повітря, а також зручні, бо всі фільтри кріпляться на спині на спеціальний ремінь.

Читайте також: Білий дім пропонує Конгресу надати Україні $35 мільйонів на підтримку ядерної безпеки

«Ці сучасні нові респіратори дозволяють підрозділу, який займається хімічними та радіаційними загрозами набагато легше і маневреніше виконувати свої задачі. А також більше часу перебувати в самій зоні забруднення. В них ми можемо здійснювати, як санітарну обробку, так і евакуацію населення. До цього ми взагалі таких засобів не мали», - розповів заступник начальника аварійно-рятувальної частини загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Львівській області Іван Гладун.

На Львівщині рятувальники ДСНС отримали від американців засоби індивідуального захисту на випадок хімічної та ядерної атаки / Фото: Людмила Гринюк, Укрінформ

Всього благодійники з США передала 98 засобів індивідуального захисту, на загальну суму 250 тисяч доларів. ГУ ДСНС у Львівській області розподілить частину респіраторів між Запорізькою, Харківською та Донецькою областями, які зараз знаходяться в епіцентрі військових дій.

Як повідомляв Укрінформ, апарат РНБО незабаром опублікує інструкцію на випадок застосування рф ядерної зброї.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що Америка має план дій на випадок застосування росією ядерної зброї, проте який саме розголосу не піддають.

Раніше радник Джо Байдена з питань національної безпеки Джейкоб Салліван заявив, що США попередили кремль: росію очікують катастрофічні наслідки, якщо вона зважиться застосувати ядерну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-