Fast Recovery Plan: в ОП розповіли про створення фонду для відбудови зруйнованих війною об’єктів

Fast Recovery Plan: в ОП розповіли про створення фонду для відбудови зруйнованих війною об’єктів

Укрінформ
Україна не може покрити з державного бюджету відновлення всіх руйнувань внаслідок повномасштабної агресії росії, тому План швидкого відновлення України (Fast Recovery Plan) передбачає відбудову знищених повністю або пошкоджених на 50 і більше відсотків об'єктів за кошти іноземних донорів.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю Суспільному, повідомляє Укрінформ.

Він нагадав, що за виділені українським урядом кошти робили "супершвидке" відновлення того, що могли зробити - вікон, дахів в не дуже пошкоджених багатоповерхівках, мереж електро-, водо-, газопостачання тощо.

"Fast Recovery Plan - це вже відновлення більш зруйнованих об'єктів, у яких не просто треба відновити вікна чи покрівлі. Це вже відновлення зруйнованих повністю або більше ніж на 50% об'єктів. По цьому плану ми працюємо з нашими міжнародними партнерами. Провів більше 30 зустрічей з послами іноземних держав, ми всіх їх запрошуємо до співпраці", - пояснив Тимошенко.

Читайте також: В ОП обговорили з послом Румунії Fast Recovery Plan для України

За його словами, уже почався практичний рух з боку іноземних партнерів, зокрема, Естонія працює у Житомирській області, узяли перші 15 об'єктів, ЄС вже також починає долучитися.

Заступник керівника ОП розповів, що у партнерів виникали питання щодо системи фінансування, тому було ухвалено рішення про створення Фонду відновлення, наглядом рада якого на 75% складатиметься з представників країн-донорів.

Тимошенко розраховує, що парламент ухвалить відповідний закон, і фонд запрацює вже у листопаді.

Читайте також: Українські військові деокупували на Харківщині 454 населені пункти

"Але це не заважає нам почати працювати до створення фонду... Зараз ми відкриті до будь-яких системи фінансування, тільки почніть щось робити", - підкреслив він, додавши, що кошти партнери можуть надавати напряму громаді або самостійно вести відновлювальні роботи на певних об'єктах.

Як повідомляв раніше Тимошенко, План швидкого відновлення України (Fast Recovery Plan) передбачає оперативну відбудову об’єктів соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, і має врахувати найкращі сучасні будівельні стандарти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-