У Брюсселі обговорили гуманітарну допомогу Україні для проходження зими

У Брюсселі обговорили гуманітарну допомогу Україні для проходження зими

Укрінформ
У Брюсселі відбулася зустріч офіційних осіб високого рівня з метою обговорення шляхів гуманітарної підтримки України, цивільна інфраструктура якої зазнала серйозних руйнувань унаслідок російської агресії, у контексті проходження зимового періоду.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії, передає Укрінформ.

«Наступна зима буде найважчою з усіх, з якими стикалися українці. Крім жорстокого нападу росії, населенню країни загрожуватиме замерзання з огляду на пошкодження будинків та систем опалення. Гуманітарна спільнота має бути готовою допомогти таким людям. Необхідно відпрацювати уніфікований та об’єднаний підхід, щоб допомогти Україні пройти цю зиму. Позиція ЄС чітка: ми підтримуватимемо Україну у подоланні всіх можливих труднощів», - заявив єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

У зустрічі взяли участь віцепрем’єр-міністр України Ольга Стефанішина (в режимі відеоконференції), представники країн-членів ЄС, гуманітарних структур ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Світового банку, гуманітарних організацій та інших донорів.

Читайте також: Тривоги опалювального сезону: війна витісняє тарифне питання

Зазначається, що головним призначенням цієї допомоги буде створення для населення України, особливо у регіонах, що серйозно постраждали від дій російських агресорів, прихистків у морозний період, а також забезпечення гуманітарного доступу до всіх регіонів країни, де люди потребуватимуть допомоги. Ще однією темою обговорення було об'єднання зусиль у реагуванні на дії росії, яка продовжує грубо порушувати міжнародне гуманітарне право під час війни проти України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-