Посол Франції планує відвідати звільнений від росіян Ізюм

Посол Франції планує відвідати звільнений від росіян Ізюм

Укрінформ
Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен планує відвідати звільнений від російських військ Ізюм на Харківщині, де працює передана Францією лабораторія, яка допомагає ідентифікувати тіла жертв.

Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі в Харківській міськраді, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу мерії.

"Харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном. Посол повідомив, що планує відвідати місто Ізюм, де працює лабораторія, передана Україні французьким урядом, яка допомагає ідентифікувати тіла жертв", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили в міськраді, на корабель у Марселі вже вантажать обладнання та необхідні будматеріали для України. Посол зазначив, що готовий передати інформацію про потреби, які є у Харкова, французьким колегам.

Читайте також: В Ізюмі загарбники стріляли в людей, які змушені були ходити по воду до річки

Зі свого боку Терехов повідомив, що Харкову потрібен транспорт. Мер Харкова зауважив, що проїзд у громадському транспорті в місті залишається безкоштовним, але кількість рухомого складу потрібно збільшити.

«Нам дуже потрібен транспорт. І другий напрямок - це продукти, крупи, все найпростіше. Настане зима, і я не виключаю перебої з електроенергією. Ми локально роздаватимемо людям гарячу їжу, робитимемо пункти обігріву. Я буду вдячний за будь-яку допомогу», - зазначив мер Харкова.

Читайте також: Ізюмзруйнований і закатований

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед загиблих є діти та військові Збройних сил України. Станом на вечір 20 вересня було вилучено тіла 263 загиблих, у тому числі – двох дітей.

Також після деокупації в Ізюмі правоохоронці виявили 6 катівень, які облаштували загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-