В Ізюмі загарбники стріляли в людей, які змушені були ходити по воду до річки

В Ізюмі загарбники стріляли в людей, які змушені були ходити по воду до річки

Укрінформ
У місті Ізюм Харківської області під час окупації люди змушені були набирати воду з річки, але загарбники відкривали по них вогонь задля розваги.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ розповіла підполковник, спеціальний кореспондент інформаційного агентства АрміяІнформ Оксана Іванець.

«Люди в Ізюмі ходили по воду до річки, бо водопостачання не було, і багато хто з цих походів за водою не повертався, оскільки росіяни «розважалися» – просто починали стріляти по людях. Стріляли по ногах», - розповіла Іванець після відвідин деокупованого міста.

Читайте також: Винні у злочинах в Ізюмі мають бути притягнуті до відповідальностіпрезидент Швейцарії

Так само, за її словами, загарбники обстрілювали те місце, де тривалий час можна було піймати мобільний зв’язок, і відповідно люди ходили туди, щоб зв’язатися з рідними.

Як наголосила Іванець, побачене в Ізюмі приголомшує, оскільки місто зруйноване на 80%. Жителі виживали в підвалах.

«Уявіть, невеличкий підвал дореволюційного будинку, тобто там досить висока стеля, але саме приміщення маленьке, і там розміщувалося 62 особи. Наймолодшій був місяць, найстаршій – 90 років, і вона була лежачою, тобто потребувала особливих умов. Але якось люди згуртувалися, підтримували один одного», - зазначила Іванець.

Читайте також: Ткаченко порадив відвідати Ізюм усім, хто ще сподівається на примирення з рф

Вона розповіла і про інший підвал, де можна було знаходитися лише сидячи, бо висота не дозволяла стояти на повний зріст: «І це було єдине приміщення (без перегородок - ред.) із відром у кутку, і люди знаходилися на виду».

Як повідомлялося, 8 липня війська рф обстріляли касетними боєприпасами мешканців захопленого Ізюма, які вийшли на гору Крем’янець, щоб піймати мобільний зв’язок. За даними обласної прокуратури, одна людина загинула і ще близько десяти зазнали поранень.

Ізюм був захоплений повністю 2 квітня і звільнений у ході масштабного контрнаступу ЗСУ 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-