Понад 80% українців жертвували гроші на ЗСУ

Понад 80% українців жертвували гроші на ЗСУ

Опитування
Укрінформ
Попри зниження доходів під час розпочатої росією війни, 81% українців жертвували гроші на Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Повномасштабна війна вплинула на кожного українця і українку: багато людей повідомляють про зниження доходу, погіршення психічного та фізичного здоров’я, розлуку та втрату друзів або членів родини, втрату роботи та житла.

Згідно з опитуванням, у серпні 70% українців стикалися із зниженням доходу, 31% - втратили роботу, 9% - втратили житло.

«Незважаючи на те, що війна позначається на житті та фінансовому становищі людей, майже всі українці роблять свій внесок у гуманітарну та військову допомогу», - йдеться в повідомленні.

81% респондентів жертвували гроші на Збройні сили, хоча 95% зазначають, що не мають достатнього доходу для комфортного життя.

Крім того, 63% жертвували необхідні речі внутрішньо переміщеним особам (ВПО), 60% жертвували гроші на гуманітарну допомогу, а більше половини прихистили або допомагали ВПО.

Опитування проводилося з 2 по 9 серпня 2022 року за допомогою методу комп'ютерної системи телефонних опитувань (CATI) із 2510 завершеними інтерв’ю.

Читайте також: За час незалежності України громадянська ідентичність українців зросла майже у два рази

Опитування репрезентативне лише для дорослого населення, яке зараз проживає в Україні та користується мобільними телефонами з українськими номерами. Території, які були непідконтрольні уряду України до 24 лютого 2022 року, були виключені з дослідження. Середня похибка для національної вибірки не перевищує +/- 2.2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-