В Україні та за кордоном відбулися масові флешмоби на підтримку жінок-військовополонених

В Україні та за кордоном відбулися масові флешмоби на підтримку жінок-військовополонених

Фото, відео
Укрінформ
У Львові, Рівному, Києві, Тернополі, Варшаві, Будапешті пройшли мирні акції на підтримку жінок-військовополонених, медиків «Азовсталі» і зокрема Мар‘яни Мамонової, яка вагітною перебуває в полоні та ось-ось має народити.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу у Львові на мирну акцію на підтримку військовополонених, літніх жінок та вагітних, що перебувають на непідконтрольній Україні території, зібралися понад сотня родичів та друзів полонених з Маріуполя, а також небайдужі містяни.

Фото: Людмила Гринюк

Учасники акції закликали також гарантів безпеки і прав полонених до візиту в Оленівку, де перебувають захисники «Азовсталі», розслідувати теракт в Оленівці та сприяти поверненню українських Героїв додому.

Фото: Людмила Гринюк

«Ми рідні захисників Маріуполя вже вкотре збираємося на цій площі, щоб нагадати про наших близьких, які перебувають в полоні. Сьогодні ми хочемо привернути увагу до жінок, які перебувають в полоні. На жаль їх є тисячі. Жінок, яких вивезли з окупаційних територій, через фільтраційні табори, з «Азовсталі». Вони перебувають в полоні без достатньої кількості їжі, води, медичної допомоги, їх катують. Ми сьогодні вчергове звертаємося до світу, щоб вони допомогли нашій владі звільнити військовополонених», - зазначили організатори акції.

Читайте також: Київ долучився до флешмобу на підтримку жінок-військовополонених з «Азовсталі»

Учасники заходу акцентували, зокрема на історії медика «Азовсталі» на ім’я Мар’яна Мамонова, що з міста Млинова Рівненської області. Вона служила в Маріуполі. Жінка вагітна та має от-от народжувати.

Фото: Людмила Гринюк

Акцію на підтримку своєї землячки також провели у Рівному. Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначив у Фейсбуці, що десятки дітей разом зі своїми батьками сьогодні долучилися до флешмобу на Майдані Незалежності у Рівному.

«Прошу всіх небайдужих, до долі Мар’яни та полонених захисників Маріуполя, підтримати цю акцію у своїх соціальних мережах дописами з гештегом #save_pregnant», - додав Шакирзян.

У Тернополі, як повідомляє Суспільне, під час акції, розвісили світлини рідних українських військовополонених. На фотографіях підписи: «Так хочу почути твій голос», «Наші молитви такі ж сильні, як і ти» – слова, адресовані захисникам. А білі стрічки на руках в учасників акції – символ надії.

Фото: Суспільне

Акції на підтримку жінок військовополонених також відбулися в інших містах України, також вимагати як найшвидшого їх звільнення вийшли небайдужі у Будапешті та Варшаві.

Організатори зазначають, що у полоні ворога на сьогодні знаходиться понад 520 некомбатантів, вивезених з заводу «Азовсталь» на непідконтрольну Україні територію, в тому числі понад 130 жінок, серед яких є і вагітні та літні.

Як повідомляв Укрінформ, у російському полоні після наказу верховного головнокомандувача припинити оборону Маріуполя та зберегти життя бійців опинилося понад 2,5 тисячі “азовців”.

Читайте також: У мережі стартував флешмоб «браслетів солідарності»

Була інформація, що частину полонених українських військових з Маріуполя перевезли в селище Оленівка. У ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-