Зеленська та фон дер Ляєн відвідали зруйновані росією школи в Ірпені

Зеленська та фон дер Ляєн відвідали зруйновані росією школи в Ірпені

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська разом з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн відвідали зруйновані школи в Ірпені.

Про це перша леді повідомила у своєму телеграмі, передає Укрінформ.

"Лише вчора Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення ЄК виділити 100 млн євро для відбудови українських шкіл у межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan... Сьогодні ми разом з Урсулою фон дер Ляєн вже в Ірпені – вона може на власні очі побачити, які саме заклади освіти постраждали", - написала вона.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €100 мільйонів для відбудови 74 українських шкіл - Зеленська

Зеленська та фон дер Ляєн відвідали ірпінський ліцей №3 та школу №17, де до війни навчалися 2 та 2.5 тис. учнів відповідно. За словами першої леді, приміщення ліцею зруйноване на 75%: молодших школярів звідси зараз прийняв інший заклад, старші навчаються дистанційно. Що ж до школи №17, до 1 вересня 2022 року силами державного та місцевого бюджетів і з допомогою ЮНІСЕФ вдалося частково відбудувати школу та навіть облаштувати укриття.

Урсула фон дер Ляєн та Олена Зеленська відвідали Ірпінь / Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Хороший приклад того, як разом – лише разом – можна відновити навчальний процес. Кошти ЄС допоможуть нам відбудувати 74 такі школи, як ці в Ірпені. Це означатиме, що ми зможемо повернути дітям не лише навчання, а й нормальний ритм життя, плани, перспективи, мрії – все, що називається словом «майбутнє»", - наголосила Зеленська.

Читайте також: Зеленська у Страсбурзі обговорила освітні та медичні потреби українців

Як раніше повідомляв Укрінформ, 14 вересня Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення Європейської комісії виділити 100 млн євро для відбудови 74 українських шкіл у межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan. Ці заклади мають бути відбудовані до початку зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-