МВС України направило на лікування за кордон близько 240 захисників

МВС України направило на лікування за кордон близько 240 захисників

Укрінформ
Від Міністерства внутрішніх справ України наразі було направлено за кордон на лікування та реабілітацію близько 240 українських оборонців.

Про це під час онлайн-брифінгу на тему: «Лікування та реабілітація військових в медичних закладах МВС» поінформував директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС України Анатолій Смик, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі близько 240 захисників Вітчизни від нас були відправлені на проведення лікування та реабілітацію (за кордон – ред.). Країни, до яких їх відправили – це Німеччина, Польща, Іспанія, Латвія, Литва, Данія та інші країни Європи», - сказав він.

За його словами, наразі також опрацьовується питання направлення українських військових на лікування за кордон до Мексики та до Японії.

Окремо директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС України уточнив, що МВС разом з МОЗ проводить дуже активну роботу у цьому напрямку.

У свою чергу речниця МВС Альона Матвєєва нагадала про один із раніше розпочатих проєктів, до яких долучилося міністерство, до якого долучилася міжнародна організація «Лікарі без кордонів», і який стосується ранньої реабілітації військових – і прикордонників, і нацгвардійців, і військовослужбовців ЗСУ.

За її словами, цей проєкт є пілотним, і він буде реалізовуватися у межах Київського гарнізону.

«Щодо підписаного меморандуму, то планується, що «Лікарі без кордонів» нададуть спецтехніку, а також – практичну та методичну допомогу у її використанні, і що також вони нададуть своїх фахівців із фізіотерапії, фізичної реабілітації, та психічного здоров’я», - поінформувала вона.

Матвєєва уточнила, що потрібно розуміти те, що реабілітація – це спеціальні вправи на спеціальному обладнанні, і що в Україні є небагато приватних клінік, які мають це обладнання.

«Якщо ми беремо держсектор, то МВС першими запускають саме таку програму ранньої реабілітації. І завдяки саме підтримці міжнародних партнерів вона одразу (впроваджується – ред.) на високому рівні», - поінформувала речниця МВС.

Читайте також: Швейцарія почала приймати на лікування поранених українців

Як повідомлялося, 10 вересня у Міністерстві внутрішніх справ поінформували, що МВС та «Лікарі без кордонів» розпочали пілотний проєкт ранньої реабілітації українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-