У Запоріжжі волонтери шиють для військових спальники з використанням нанотехнології

У Запоріжжі волонтери шиють для військових спальники з використанням нанотехнології

Фото
Укрінформ
Запорізькі волонтери ВО БФ "Паляниця" допомагають військовим підготуватись до зими. Окрім буржуйок тут почали шити теплі спальні мішки, використовуючи нанотехнології.

Про це з волонтерського штабу повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головне аби було тепло, сухо і можна було швидко вилізти з нього. І важливо також аби він був не надто об'ємний, але в ньому було комфортно", - каже швачка Олена.

Вона є відомою запорізькою дизайнеркою, тож до кожного завдання підходить завжди творчо та прискіпливо обдумує кожну деталь.

"Перш ніж шити спальники, я вивчала питання, з якої тканини він має бути, питала у альпіністів, які ходять на "мінус". Я підібрала тканину, яка є водовідштовхуючою з мембраною, яка зберігає тепло, утеплювач - сучасні нанотехнології, не синтепон. Я вже 20 років шию гірськолижні костюми і вже тестувала цей наповнювач. Окрім теплових якостей, він добре тримає форму", - каже Олена.

Читайте також: У Запоріжжі волонтери готують каші з м'ясом та роздають переселенцям і військовим

Спальний мішок, який вона розробила, на блискавці. Якщо її повністю розстібнути, то спальник фактично перетворюється на ковдру.

Жінка каже, що коли його розкроїла, то приміряла на себе і зрозуміла, що немає подушки. Тож, придумала спеціальний підголовник.

Він же і є сумкою для спальника. Тобто, в цю умовну кишеню складається спальник. Він займає мало місця і його можна легко пристібнути до рюкзака", - говорить волонтерка.

Вона додає, що пошив саме зимового "мішка" є досить важливим питанням, адже військові не можуть носити із собою по два штуки.

Запорізькі волонтери почали шити для військових теплі спальники / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

"Ми маємо розуміти, що туристи сплять в спальника і в наметах, а військові - в окопах. Зараз я дуже чекаю відгуки від військових. Якщо вони скажуть, що треба щось допрацювати чи покращити, то все врахуємо і зробимо", - додала Олена.

Деякі військові вже протестували спальник. Кажуть: в ньому тепло і зараз можна спати, навіть, просто окопі.

«Паляниця» – найбільший волонтерський центр Запоріжжя, що фокусується на допомозі військовим. Основними напрямками роботи є виробництво і монтаж фортифікаційних споруд, виробництво бронежилетів, забезпечення медикаментами, гуманітарною допомогою, автомобілями та високоточною технікою воїнів ЗСУ, Тероборони, Нацгвардії, ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-