У Запоріжжі волонтери готують каші з м'ясом та роздають переселенцям і військовим

У Запоріжжі волонтери готують каші з м'ясом та роздають переселенцям і військовим

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі волонтери виграли грант на виготовлення тушкованого м'яса з кашами для потреб ЗСУ та допомоги внутрішньо переміщеним особам. Їжу військовим вони возять на передову, переселенцям - роздають у центрі міста.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів голова БФ "Козацькі справи", волонтер Андрій Чупіков.

"У центрі міста ми облаштували пункт видачі допомоги переселенцям із Маріуполя, Волновахи та окупованих зон Запорізької області. Робимо каші з тушкованим м'ясом. Їх видаємо в наметі і відвозимо бійцям на передову. Наша гуманітарна місія спрямована саме на підтримку ЗСУ та переселенців", - говорить волонтер.

У Запоріжжі волонтери виробляють каші з м'ясом та роздають переселенцям і військовим / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Нещодавно він виграв грант від американського фонду. Тож тепер може закупити обладнання і виробляти каші не лише в скляних банках, а ще й у вакуумній упаковці, що набагато зручніше. Волонтери кажуть, що м'яку упаковку зможуть без пошкоджень довозити бійцям.

Планують на день виготовляти близько 1000 порцій.

У центрі міста в черзі за гуманітарною допомогою щодня збирається близько сотні людей. Всі мають довідку ВПО, дехто приносить чисті банки, бо знають, вони дуже потрібні на виробництві.

Також поруч із наметом є місце, де люди можуть залишити чи взяти теплий одяг.

Читайте також: Будь-яка благодійність важлива і цінна у цей скрутний час – Зеленська

Тушковане м'ясо з кашами виготовляють за всіма стандартами. У команді волонтерів є професійний кухар. Волонтери запевняють: їжа смачна та калорійна.

Як повідомляв Укрінформ, у Краматорськ Донецької області відомий шеф-кухар та телеведучий Ектор Хіменес-Браво доставив українським захисникам борщові набори швидкого приготування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-