НБУ перерахував на потреби військових понад ₴20,2 мільярдів

НБУ перерахував на потреби військових понад ₴20,2 мільярдів

Укрінформ
Національний банк України уже перерахував понад 20,2 млрд грн на потреби ЗСУ; на спеціальному рахунку залишається 714 млн грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 12 вересня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 714 млн грн. За минулий тиждень на спецрахунок надійшло понад 107 млн грн, перераховано на потреби Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України – понад 650 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 20,2 млрд грн. Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 20,5 млрд грн в еквіваленті.

Зокрема майже 7,3 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари). Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти.

Станом на 12 вересня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 140 млн грн. За минулий тиждень на рахунок для гуманітарних потреб надійшло понад 14 млн грн, перераховано – понад 7,7 млн грн.

Читайте також: 16-річна львів’янка відкрила заклад української кухні для підтримки ЗСУ

Як повідомлялося, 24 лютого, від початку широкомасштабного вторгнення в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Рахунок мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-