16-річна львів’янка відкрила заклад української кухні для підтримки ЗСУ

16-річна львів’янка відкрила заклад української кухні для підтримки ЗСУ

Фото
Укрінформ
Дівчина вже близько року вивчає всі аспекти кулінарії й ресторанного бізнесу

Діана Костирко – молода та ініціативна львів’янка, яка надихнулась тим, як її рідні, особливо, батько, єднаються задля підтримки Збройних сил України та вирішила відкрити власний заклад української сучасної кухні – «На часі», який об’єднуватиме молодь. 

«Концепцією закладу є консолідація молоді, їх залучення до розвитку економіки країни, ознайомлення з сучасною українською кухнею та споживання швидкої корисної їжі», - каже юна рестораторка.

Соціальною складовою ресторану є допомога ЗСУ – організація заходів для збору коштів задля проєкту «1000 автомобілів свободи». Підтримка малого бізнесу. 

Дівчина вже близько року вивчає всі аспекти кулінарії й ресторанного бізнесу. Це її перший досвід у веденні власної справи, проте плюсом є те, що вона ще змалечку допомагала батьку в сімейному бізнесі. 

«Маю надію і вірю, що згодом ми відкриємось й в інших містах України. Молодь повинна знати історію своєї держави, популяризувати її та харчуватись корисною їжею. Сьогодні на часі допомагати, любити, розвиватись, вчитись чомусь новому й бути надійним тилом для наших захисників», - наголошує Діана. 

Щоб підтримати ініціативу молодої львів’янки, на відкриття заходу приїхало чимало гостей – представники влади, політики, приватного бізнесу, волонтери, молодь, ЗМІ з різних куточків України та з-за кордону. 

Урочисто перерізали стрічку, у знак відкриття ресторану, власники – Діана та Костянтин Костирко; міський голова міста Червоноград Андрій Залівський; Президент Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій Алекс Греченюк та Радник голови ЛОДА з молодіжної політики  Любомир Сопільник. 

За допомогою гостей було встановлено й новий рекорд України - приготування паляниці: найбільшої традиційної української сучасної випічки довжиною 5 метрів, з понад 100 інгредієнтів, зібраних з усіх регіонів нашої країни, авторським соусом й за менш ніж 10 хвилин. 

Зафіксувала рекорд генеральний директор Книги світових рекордів, голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк.

Рекорд присвятили захисникам і захисницям України. Зокрема, власникам, завдяки партнерам та донорам ресторану, вдалось організували передачу 2-ох автомобілів для військових у рамках проєкту «1000 автомобілів свободи». Один автомобіль поїде у Харків для військової частини А7289,  інший - у Херсон для військової частини  А4221. 

Ініціаторами проєкту «1000 автомобілів свободи» є голова Львівської ОВА Максим Козицький та голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям, Львівського оборонного кластеру та інших партнерів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-