ООН передала 1400 комплектів для ремонту пошкоджених будинків на деокупованій Херсонщині

ООН передала 1400 комплектів для ремонту пошкоджених будинків на деокупованій Херсонщині

Укрінформ
ООН передала 1,4 тисяч комплектів для ремонту пошкоджених будинків на деокупованій території Херсонщині - з наступного тижня їх почнуть доставляти жителям звільнених громад.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Мали плідну зустріч з гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун та Послом Швеції Тобіасом Тибергом. На попередній зустрічі ми надали список потреб херсонців з деокупованих територій», - написав Янушевич.

За його словами, вже роздано понад 35 тисяч проднаборів жителям деокупованих Кочубеївки, Нововоронцовки, Великоолександрівки.

Також ООН передала 1400 комплектів для ремонту пошкоджених будинків - з наступного тижня їх почнуть доставляти жителям звільнених громад.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили два склади боєприпасів та поромну переправу ворога

Як зазначив керівник ОВА, під час зустрічі окреслили наступну партію допомоги - продукти, засоби гігієни, ліки, предмети першої необхідності, засоби очищення води та водопідготовки, обладнання для проходження зимового періоду.

За словами Янушевича, ООН розгляне можливість долучитися до ремонту та обладнання місць тимчасового розселення переселенців і будівництва модульних містечок.

Він також повідомив, що обговорив з Тибергом можливу участь Швеції у розвитку деокупованих громад Херсонщини, їх цифровізації.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованих територіях Херсонщини, у зв'язку з бойовими діями та постійними ворожими обстрілами, склалася важка ситуація з електропостачанням.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ влаштували засідку на вороже авто і взяли у полон загарбника

Запрацювала довідкова служба Херсонської ОВА. Тут, зокрема, можна знайти відповіді на питання: як виїхати з тимчасово захопленої території Херсонської області, як отримати доступ до Приват24 на захопленій території, де можна знайти інформацію про гуманітарну допомогу в населеному пункті, як отримати тимчасове житло, як отримати безоплатну медичну допомогу, як зафіксувати збитки, завдані під час воєнних дій, з метою подальшої компенсації.

Херсонська ОВА створила електронний опитувальник для жителів області. Більше половини всіх звернень мешканців Херсонщини, що надійшли в результаті опитування ОВА, – про потребу в їжі.

Фото: Фейсбук Ярослава Янушевича

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-