Фонд «Повернись живим» закупив 11 броньованих машин для ЗСУ

Фонд «Повернись живим» закупив 11 броньованих машин для ЗСУ

Укрінформ
Фонд «Повернись живим» закупив 11 спеціальних броньованих машин для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут повідомив у Фейсбуці.

«Нарешті, це відбулося - фонд «Повернись живим» реалізував першу угоду на бронетехніку - 11 спеціальних броньованих машин LC-79 APC-SH Fighter-2. Закупівлю, яка почалася ще в березні, і лиш з третьої угоди була успішно реалізована», - заявив Чмут.

За його словами, це наступний крок у забезпечені армії автотехнікою - не лише новими пікапами, але й класом вище - легкими броньовиками, а у перспективі - і повноцінною бронетехнікою.

Вартість закупівлі - 2,321 млн євро. СБА передадуть 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, які захищали «Азовсталь» та беруть активну участь у звільненні півдня України.

Читайте також: Фонд «Повернись живим» підписав меморандум про співпрацю з виробником байрактарів

«LC-79 - це перевірена десятиліттями експлуатації Toyota Land Cruider 79 заброньована відповідно до 2-го рівня STANAG 4569 країн НАТО - тримає бронебійні кулі з АКМу та зі сталевим сердечником з кулемету. Протиуламковий захист передбачає стійкість проти підриву 155-мм снаряду на відстані у 100 м а протимінний захист - підрив двох ручних гранат під днищем корпусу», - зазначив директор фонду.

Він зауважив, що машини будуть доозброєні штатними кулеметами 12,7/7,62-мм або 40-мм гранатометами вже безпосередньо у військах.

Чмут подякував усім благодійникам і зазначив, що надалі фонд планує закуповувати більше бронетехніки, зброї та технічних засобів для перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, в ході ініціативи «Дороги перемоги», започаткованої Київстаром, гуртом «Океан Ельзи» та благодійним фондом «Повернись живим», зібрано 14 818 840 гривень для придбання українським військовим 15 пікапів.

Фото: Тарас Чмут, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-