Учасники акції «Монета за донат для ЗСУ» переказали захисникам 8,6 мільйона

Учасники акції «Монета за донат для ЗСУ» переказали захисникам 8,6 мільйона

Укрінформ
Учасники благодійного збору коштів "Монета за донат для ЗСУ" зробили внесків на 8,6 млн грн.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку.

У НБУ нагадали, що з 24 серпня до 2 вересня включно українці робили донати на підтримку Збройних сил України. Кожен учасник збору  отримував шанс виграти одну з 10 ексклюзивних пам’ятних монет "Ой у лузі червона калина" (п’ять – зі срібла та п’ять – із нейзильберу) із власноручними підписами голови Національного банку України Кирила Шевченка та Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Читайте також: За донат на UNITED24 можна виграти гітару з автографами Imagine Dragons

Щоб отримати шанс на виграш монети зі срібла, необхідно було переказати 1000 гривень на спецрахунок НБУ за "срібним" QR-кодом або за відповідним посиланням; монети з нейзильберу – переказати 100 гривень на спецрахунок НБУ за "нейзильберовим" QR-кодом або за відповідним посиланням.

За десять днів благодійного збору вдалося зібрати 8 595 317,91 грн, зокрема через: "срібний" QR-код – 6 511 015,60 грн та "нейзильберовий" QR-код – 2 084 302,31 грн.

Усі зібрані в межах акції кошти відразу перераховувалися на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб Збройних сил України.

Читайте також: Учасники збору «Монета за донат для ЗСУ» зібрали за першу добу понад пів мільйона гривень

Символічно, що благодійний збір коштів "Монета за донат для ЗСУ" тривав від Дня Незалежності України до Дня гривні. І не менш символічною є велика кількість учасників, які до нього приєдналися. Це ще раз свідчить, що українці – неймовірно згуртована нація",– сказав заступник голови Національного банку України Олексій Шабан.

Участь у благодійному зборі взяли понад 10 тис. українців, із них донати на срібну монету "Ой у лузі червона калина" зробили майже 7 тис. громадян; на монету з нейзильберу – понад 3 тис. громадян.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж перших чотирьох місяців роботи фандрейзингової платформи United24 на допомогу Україні надійшли внески зі 110 країн на загальну суму майже 200 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-