Шмигаль обговорив з послом Японії відновлення України після війни

Шмигаль обговорив з послом Японії відновлення України після війни

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою обговорив активну роль цієї країни у питанні відновлення та продовження плідних двосторонніх відносин після закінчення розв'язаної росією війни.

Про це глава уряду написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Японія є надійним партнером України, а її всебічна підтримка допомагає нам рухатися до перемоги. Під час зустрічі з послом Кунінорі Мацудою подякував японському уряду й народу за те, що вони послідовно стоять пліч-о-пліч з нами. Обговорили активну роль Японії у питанні відновлення та продовження плідних відносин між нашими державами після закінчення війни», - написав Шмигаль.

За його словами, посол Мацуда зазначив, що Японія активно закликає приватний сектор долучатися до відбудови нашої країни. «Будемо раді започаткувати проєкти державно-приватного партнерства з японськими компаніями», - додав прем’єр.

Учасники зустрічі також розглядали питання фінансової підтримки України та місію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. «Японія високо оцінила зусилля України з організації цього візиту та підтримує її цілі», - додав Шмигаль.

Читайте також: Імператор Японії написав листа Зеленському

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам. Країні допомагають вистояти у цій боротьбі міжнародні партнери.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-