У Вінниці за підтримки Швейцарії стартує психотерапевтичний проєкт реабілітації постраждалих від ракетного удару

У Вінниці за підтримки Швейцарії стартує психотерапевтичний проєкт реабілітації постраждалих від ракетного удару

Укрінформ
У Вінниці за підтримки Швейцарії реалізують проєкт з психологічної реабілітації постраждалих від ракетного обстрілу 14 липня «Хвиля добра від Швейцарії до Вінниці».

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Після російського ракетного обстрілу 14 липня весь світ висловлює підтримку Вінниці. Втіленням такої підтримки став, зокрема, психотерапевтичний проєкт «Хвиля добра від Швейцарії до Вінниці». Його головна мета - повернути психологічну стійкість сім’ям, які постраждали внаслідок жорстокого теракту, або проживають у будинках на ураженій території», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, проєкт психологічної реабілітації членів родин, постраждалих від ракетного обстрілу, ініціювала вінничанка Ганна Степаненко, яка проживає у Швейцарії. Її підтримала Вінницька міська рада та Посольство Швейцарії.

Аби зібрати кошти для його реалізації, швейцарські фермери із селища Bibern – родина Rene та Michaela Hiltbrunner надали абрикоси зі свого саду, з яких виготовили 200 баночок (10 ящиків) мармеладу. Його реалізували у церкві Freie Evangelische Gemeinde Thayngen та під час сливового свята Zwetschgenfest Bibern.

Проєкт стартує 30 серпня і триватиме два місяці. Раз на тиждень у груповому форматі психологи працюватимуть із постраждалими, - у двогодинних зустрічах троє лікарів працюватимуть з дітьми та дорослими. Наразі перша група учасників проєкту вже сформована.

Читайте також: У Вінниці на релокованих підприємствах створили понад 630 робочих місць

Як повідомлялось, 14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр».

Фото: Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-