Провідні німецькі політики у привітанні до Дня Незалежності побажали Україні перемоги

Провідні німецькі політики у привітанні до Дня Незалежності побажали Україні перемоги

Відео
Укрінформ
Керівники уряду ФРН і депутати Бундестагу привітали Україну з Днем Незалежності та побажали їй перемоги в боротьбі проти російського агресора.

Політики записали відео до національного свята України, які зібрав Укрінформ.

Міністр фінансів Крістіан Лінднер (Вільна демократична партія) зазначив, що Україна ухвалила тверде рішення протистояти російському авторитаризму та розвивати демократію і верховенство права, в результаті на неї напали. «Ця війна – це більше ніж напад на суверенітет однієї країни. Це напад на нашу систему цінностей, засновану на свободі, а отже напад на нас усіх», - заявив Лінднер і запевнив у підтримці з боку ФРН. Глава Мінфіну підкреслив: «Україна повинна виграти цю війну. Слава Україні!».

Читайте також: Німеччина має честь бути другом України - Шольц привітав українців із Днем Незалежності

Віцеканцлер, міністр економіки Роберт Габек (Зелені) зазначив, що з 24 лютого цього року Україна є об’єктом жорстокої та незаконної агресивної війни з боку російської федерації, яка нічим не може бути виправдана та яка спричинила величезні людські страждання. «Щодня я і мої співвітчизники захоплюємося мужністю, рішучістю, наполегливістю у захисті суверенітету та територіальної цілісності вашої держави. Ви боретеся за наші європейські цінності й за мирне та демократичне майбутнє в умовах свободи та процвітання. Ось чому Німеччина та її партнери по всьому світі й надалі стоятимуть на вашому боці й ми продовжимо пропанувати Україні фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку доти, доки це необхідно», - запевнив Габек. Він висловив сподівання, що Україна зустріне національний день наступного року за інших обставин і зможе спокійно відсвяткувати його у суверенній і вільній Україні.

Голова комітету Бундестагу з питань оборони Агнес Штрак-Ціммерманн (ВДП) зазначила, що Україна перебуває у стані війни вже 6 місяців і Федеративна Республіка Німеччина стоїть на боці України не лише в гуманітарному, економічному, але й у військовому плані. «Для нас важливо, щоби ви всі знали, що ми з вами думками та ділом, і що ми, як і наші європейські партнери, не дозволимо вам програти цю війну. Хай живе свобода, хай живе демократія, хай живе Україна!», - заявила депутатка.

Читайте також: У Німеччині вказали росії на неприйнятність судилища над захисниками Маріуполя

Голова комітету німецького парламенту у закордонних справах Міхаель Рот (Соціал-демократична партія) своєю чергою підкреслив, що «цінності Європи та свобода європейців відстоюються зараз передусім у Харкові, Львові та Києві», за що він подякував від щирого серця. Рот висловив переконання, що Україна звільниться від російського гніту та залишиться вільною державою у серці об’єднаної Європи.

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Йоганн Вадефуль запевнив, що Християнські демократи Німеччини міцно стоять на боці України: «Ми, німці, знаємо, що за незалежність треба боротися, а також її потрібно вміти захистити. Право народів на самовизначення є неподільним, і на нього не може впливати жодна іноземна держава».

Доповідач фракції СДПН по Україні Дітмар Нітан також зазначив, що українці потерпають від страшної загарбницької війни російського агресора. Він додав, що усім відомо, що народ України бореться не лише за свою свободу.

Читайте також: Найгірше позаду, Україна вже на етапі стабілізації ситуації на полі бою — Резніков

Депутат Бундестагу, член фракції консерваторів Родеріх Кізеветтер подякував українцям за їх мужню боротьбу та ціну, яку вони платять за шлях, який обрали в 1991 році – шлях свободи, демократії та членства в ЄС. Українці, зазначив він, борються не лише за свою свободу, але за європейські цінності та європейську свободу та європейський мирний порядок. «І ми повинні говорити це громадянам Німеччини та Європейського Союзу, - підкреслив політик. - Ми, німці, повинні виявляти більше смирення та порядності. І ми можемо і повинні підтримувати вас не лише важким озброєнням, але й чіткою позицією проти цієї руйнівної росії».

Співголова партії Союз 90/Зелені, депутат Бундестагу Омід Нуріпур привітав Україну з її Днем, який вона святкує «у розпал війни, сповненої злочинів, які всі бачать в Одесі, в Маріуполі, на Донбасі та багатьох інших містах; в умовах агресії, яка не цурається навіть загрози застосування ядерної зброї, застосування голоду проти мирного населення далеко за межами України». «Те, що наразі переживає народ України є ганебним, є жахливим. Україна потребує нашої підтримки – сміливої, рішучої та швидкої», - заявив політик, зазначивши, що українці ведуть мужню боротьбу проти жорстокого автократа.

Голова Німецько-української групи в Бундестазі Робін Вагенер заявив українцям: «Зараз ви боретеся за мир і свободу, демократію і верховенство права. Ви боретеся за європейські цінності та незалежність Європи. Тому ви переможете. Ми на вашому боці. Слава Україні!».

Як повідомлялось, українців з 31-ю річницею Незалежності привітали канцлер ФРН Олаф Шольц, міністр закордонних справ Анналена Бербок і інші політики ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-