День міст-побратимів Києва і Лейпцига відбувся у Німеччині

День міст-побратимів Києва і Лейпцига відбувся у Німеччині

Фото, відео
Укрінформ
У німецькому Лейпцигу біля мерії в неділю пройшов День міст-побратимів - Києва і Лейпцига.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Упродовж заходу відвідувачі могли дізнатися більше про найстаріше місто-партнер Лейпцига, Київ, і нашу державу загалом, розповіла агентству активістка, одна з лідерів громади та організаторів свята Оксана Макогон.

Українська громада Лейпцига за сприяння керівництва міста організувала заходи для дітей і дорослих, зокрема, традиційний майстер-клас з виготовлення українських віночків, пригощала смаколиками, продавала сувеніри та розважала музикою - ввечері відбувся виступ київської капели бандуристів «Шпилясті кобзарі».

День побратимів Київ - Лейпциг/Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Українська громада Лейпцига є однією з найбільш активних у ФРН. До «старих» її членів наразі долучаються деякі біженці (загалом зареєстровано в Тюрингії понад 9 000 українців, які знайшли тут притулок).

Читайте також: Тернопіль розірвав угоди з білоруськими містами-партнерами

Активісти вже кілька років передають гуманітарну допомогу на Батьківщину, в основному для дітей, які втратили батьків на війні. Минулого року було передано 150 великих подарунків (адресно, з одягом потрібних розмірів і іншими необхідними речами).

Окрім того, з початку війни волонтерський центр громади УГКЦ у Лейпцигу придбав і передав на фронт 20 тепловізорів, біноклі, берці, ліки. Також передано бебі-бокси для малюків і жінок, які не змогли виїхати з небезпечних місць.

Зібрані сьогодні пожертви підуть на благодійні проєкти, зокрема, для дітей-сиріт.

Читайте також: Місто-побратим Львова – Фрайбург виділить €1 мільйон на гуртожиток для центру «Незламні»

Партнерські відносини між двома містами беруть початок з 1961 року. Уперше Дні Лейпцига в Києві пройшли в 1979 році, а Тиждень «Київ вітає Лейпциг» у німецькому місті – 1994 року. У 2021 в Лейпцигу святкували 60-ту річницю побратимства між двома містами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-