Тернопіль розірвав угоди з білоруськими містами-партнерами

Тернопіль розірвав угоди з білоруськими містами-партнерами

Укрінформ
Тернопіль в односторонньому порядку розірвав угоди про партнерство з білоруськими містами Гродно та Пінськ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міської ради.

«Враховуючи військову агресію російської федерації проти України та підтримку республіки білорусь у вищевказаній військовій агресії, що призвело до масової загибелі військовослужбовців та цивільних громадян нашої держави, руйнувань багатьох українських міст і сіл, виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення про розірвання в односторонньому порядку угод про партнерство між Тернополем та містами Гродно і Пінськ», - йдеться у повідомленні.

У рішенні також зазначається, що виконавчий комітет Тернопільської міськради не відмовляється від партнерських відносин з білоруським народом, але не може на офіційному рівні співпрацювати з владою, яка підтримує війну.

Читайте також: Пирятин розірвав відносини з російським містом-побратимом

Відповідні органи та посадові особи білоруських міст Гродно та Пінськ будуть оперативно повідомлені про прийняття такого рішення.

Як повідомляло агентство, нині у Тернополі налічується три міста-побратими, 18 міст-партнерів та чотири дружніх міст.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-