У Фінляндії 180 українських дітей відпочили в літньому таборі – Зеленська

У Фінляндії 180 українських дітей відпочили в літньому таборі – Зеленська

Укрінформ
У Фінляндії за дві зміни 180 українських дітей відпочили у літньому таборі, ініціатором якого була перша леді Єнні Хаукіо.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Телеграмі.

«Справжнє літо - з екскурсіями, іграми, спортом, піснями, було в українських дітей у Фінляндії. Там для маленьких українців шість тижнів працював літній табір, який зініціювала перша леді Єнні Хаукіо, а шведська благодійна організація Beredskapslyfted реалізувала разом із фінляндськими партнерами», - написала Зеленська.

За її словами, 5 липня у будівлі Національного музею Фінляндії запрацював Ukrainian Children Activity Center Helsinki, а днями відбулося закриття табору. За дві зміни його відвідало 180 українських дітей. Разом із українськими вихователями діти підготували зворушливий подарунок музею: карту України, де позначили рідні міста.

Зеленська висловила подяку першій леді Фінляндії, шведським, фінляндським благодійникам та послам України в обох країнах, завдяки яким у дітей було літо. “Насправді - сталося дитинство, таке, яким би воно мало бути у всіх українських дітей, якби не війна. Упевнена - наші родини назавжди запам’ятають тепло, з яким їх прихистили у Фінляндії”, - зауважила перша леді України.

Читайте також: Для українських малюків за кордоном зібрали понад 160 тисяч книг

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі відкрився табір для дітей українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-