У Польщі відкрився дитячий табір для дітей українських військових

У Польщі відкрився дитячий табір для дітей українських військових

Фото
Укрінформ
Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» запросила дітей військовослужбовців Нацгвардії України (НГУ) відвідати літній мовний табір у місті Кросно, що у Польщі.

Про це поінформувала пресслужба Нацгвардії, передає Укрінформ.

«У житті дітей військовослужбовців Національної гвардії України поряд із сигналами тривоги, стресами, новинами від батьків з фронту, окупацією українських сіл та міст, – з’явилась можливість на деякий час забути про тривоги. Польські друзі підготували насичену цікаву програму психологічного відновлення та активного відпочинку для українських дітей, батьки яких пропали безвісти, перебувають у полоні та тих, які боронять Україну на передовій», - уточнюється у повідомленні.

У Польщі відкрився дитячий табір для дітей українських військових / Фото: Нацгвардія України

У НГУ вважають, що прихильність поляків і їхнє співчуття з приводу війни в Україні та добрі наміри вражають. Також велику участь у координації відіграє українська діаспора в Кросно та модератор цієї поїздки Людмила Костушевич.

«Дітей від 8 до 16 років поселили в затишні номери зі зручностями та з трьохразовим харчуванням. У перший день була ознайомча екскурсія містом. Місцеві мешканці вітали українських дітей гаслом «Слава Україні!», - поінформували у відомстві.

Читайте також: Українські діти відпочили у християнському таборі у Греції

Як повідомлялося, у Черкасах у рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE Summer Clubs «Ми вдома – в Україні» відкрився літній клуб для дітей громади та внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-