Євросоюз уже скоординував доставку понад 60 тисяч тонн допомоги Україні

Євросоюз уже скоординував доставку понад 60 тисяч тонн допомоги Україні

Укрінформ
На сьогодні Європейський Союз скоординував доставку Україні 66 224 тонн негрошової допомоги з 30 країн у межах Механізму цивільного захисту ЄС.

Про це повідомило представництво ЄС в Україні, передає Укрінформ.

За інформацією диппредставництва, допомога, зокрема, включає 180 машин швидкої допомоги, 125 пожежних автомобілів, 300 електрогенераторів, 35 одиниць важкої техніки та 4 понтонні мости.

У посольстві ЄС підкреслили, що це, безумовно, найбільша, найтриваліша та найскладніша операція із застосуванням Механізму цивільного захисту ЄС від моменту його створення у 2001 році, оціночна вартість якої наразі перевищує 425 мільйонів євро. Для підтримки цієї операції були створені логістичні хаби в Польщі, Румунії та Словаччині, звідки допомога надходить безпосередньо до України.

«Ми всі шоковані звірствами росії в Україні. Надаючи екстрену допомогу, ми можемо принаймні зменшити величезний тиск на системи реагування на надзвичайні ситуації України. Сьогодні ми досягли важливої ​​віхи – в Україну надійшло понад 60 000 тонн негрошової допомоги, яка координується через Механізм цивільного захисту ЄС. Я надзвичайно вдячний за те, що кожна країна-член ЄС разом із Норвегією, Туреччиною та Північною Македонією запропонувала допомогу, яку ми потім найбільш ефективно спрямували за допомогою Механізму. Ця солідарність є доказом того, що ЄС з Україною не лише на словах, а й на ділі», - зазначив комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

Представництво також нагадало, що 15 лютого Україна активувала Механізм цивільного захисту ЄС у рамках підготовки до масштабної надзвичайної ситуації. Відтоді Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації підтримує тісний контакт з українською владою, щоб визначити конкретні потреби та координувати реагування ЄС на кризу.

Читайте також: Конференція в Копенгагені зібрала €1,5 мільярда для військової допомоги Україні

Зазначається, що ЄС продовжує отримувати нові пропозиції для України від країн-членів і сьогодні. Серед останніх – лікарняні ліжка та гігієнічні набори з Австрії, машина швидкої допомоги та медичне обладнання з Норвегії, обладнання для притулків з Фінляндії, ЗІЗ з Німеччини, ліки з Чехії та Словаччини, генератори електроенергії з Італії та обладнання для енергопостачання з Франції.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-