Україна запросила Бельгію взяти шефство над однією з постраждалих від агресії рф областей

Україна запросила Бельгію взяти шефство над однією з постраждалих від агресії рф областей

Укрінформ
Україна запропонувала Бельгії взяти шефство над однією з областей, які особливо постраждали від варварських дій з боку росії.

Про це йшлося під час зустрічі першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової з послом Бельгії в Україні Петером Ван де Вельде, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що бельгійській стороні висловлено вдячність за беззастережну підтримку України в її протистоянні російській агресії, надану гуманітарну, фінансову і військову допомогу, активне просування санкційної політики проти країни-агресора, а також підтримку України на шляху подальшої європейської інтеграції.

«Еміне Джапарова та Петер Ван де Вельде обговорили можливості залучення бельгійських компаній до реалізації проєктів з відбудови України. У цьому контексті бельгійську сторону було запрошено взяти шефство над однією з областей України, які особливо постраждали від варварських дій з боку росії», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Перша заступниця міністра і посол Бельгії окремо обговорили проведення другого саміту Кримської платформи у форматі онлайн 23 серпня і рівень представленості Бельгії на цьому міжнародному заході.

Читайте також: Норвегія може взяти шефство над одним із регіонів України, який постраждав від війни – ОП

Крім того, в ході зустрічі відбувся обмін думками щодо перспектив подальшої консолідації зусиль ЄС з протидії російській агресії з наголосом на особливій чутливості для української сторони питань територіальної цілісності нашої держави і неприйнятності толерування випадків прямого чи опосередкованого потурання росії у намаганні легалізувати тимчасову окупацію українських територій, зокрема АР Крим та м. Севастополь.

Як повідомлялося, у Декларації Лугано, схваленій за результатами Міжнародної конференції з відновлення України, представники понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій пообіцяли підтримувати Україну на шляху відновлення після збройної агресії рф.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-