Із Закарпаття до Польщі відправили групу переселенців на довготривале проживання

Із Закарпаття до Польщі відправили групу переселенців на довготривале проживання

Укрінформ
Із Закарпаття відправили на довготривале проживання до Польщі 40 вимушених переселенців з Донеччини, Луганщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривають бойові дії.

Про це повідомив у Телеграмі Закарпатської ОВА Петро Добромільський, передає Укрінформ.

Зазначається, що реалізувати проживання групи українців у передмісті Варшави вдалося у межах співпраці з агентством ADRA в Україні та Польщі.

«Завдяки ефективній комунікації з партерами маємо конкретні результати: група ВПО особливо вразливих категорій буде забезпечена комфортним житлом у передмістях Варшави, харчуванням, консультаціями з оформлення необхідних документів. Важливо, що з людьми працюватимуть і психологи, котрі підтримають їх у процесі адаптації», – наголосив Добромільський.

За його словами, також за потреби вимушено переміщеним особам допомагатимуть із вивченням мови та працевлаштуванням.

Надалі такі заходи ОВА спільно з АDRA планують організовувати щотижня, щоб якомога більше людей змогли знайти прихисток, додав керівник області.

Як повідомлялось, ADRA Ukraine є частиною всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку (ADRA), яке здійснює свою діяльність у понад 130 країнах світу. ADRA International заснована в 1956 році як один з підрозділів Церкви адвентистів сьомого дня (АСД) і має консультативний статус при Економічній і соціальній раді ООН.

Читайте також: На Буковині почали будувати модульне містечко для переселенців

Головне завдання ADRA — підтримувати нужденних людей та найвразливіші верстви населення, покращуючи їхні життя, робити їх активнішими та успішнішими в подоланні складних життєвих ситуацій.

На Закарпатті офіційно зареєстровано понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-