На Буковині почали будувати модульне містечко для переселенців

На Буковині почали будувати модульне містечко для переселенців

Фото
Укрінформ
У Вижницькій громаді на Буковині почали зводити модульне містечко для переселенців, для якого місцева влада 4 гектари землі у селі Чорногузи.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

«Модульне містечко для переселенців розпочали зводити у Вижницькій громаді. Для компактних будиночків виділили чотири гектари землі у селі Чорногузи», - зазначає обласна рада.

За їхньою інформацією, оселі зводять площею близько 20 квадратних метрів. Їх обіцяють обладнати усім необхідним для життя, зокрема меблями та комунікаціями.

«Тут є кухня, спальня, душ та вбиральня. Будиночки екологічні та енергоефективні, опалюються керамічними панелями, що працюють від електрики», - додають в облраді.

Зазначається, що у Чорногузах вже звели два будиночки і монтують третій. Фінансують проєкт японські підприємці та благодійники. Якщо усе вдасться, вони готові вкласти гроші у зведення кількох сотень таких помешкань.

Автором проекту є благодійний фонд Relocation:UA. Зводить оселі підприємство-підрядник Simple Dim, що релокувалося у Вижницю із Києва.

Люди зможуть жити в цих будиночках безкоштовно два роки поспіль. Після цього мають визначитись - переїхати до іншого житла , чи викупити для себе цю оселю.

Читайте також: У Чернівцях завершили видання п’ятитомника творів Федьковича

Як повідомлялося, від початку війни Чернівецька область прийняла близько 100 тисяч переселенців.

Фото: Фейсбук Чернівецької обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-