МОН і Кембридж підписали угоду, яка спростить оцінювання знань українських дітей за кордоном

МОН і Кембридж підписали угоду, яка спростить оцінювання знань українських дітей за кордоном

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України та відділ видавництва та оцінювання Кембриджського університету сьогодні підписали угоду про трансформацію освіти для українських дітей за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОН.

Угода, підписана міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом та виконавчою директоркою департаменту освітнього партнерства Кембриджського університету Джейн Манн, закріплює співпрацю між МОН та Відділом видавництва та оцінювання Кембриджського університету.

«Підписання Меморандуму відкриє нові шляхи для подальшої співпраці у галузі освіти та стане початком багатьох добрих справ в академічних сферах України та Великої Британії», – зазначив Шкарлет.

Після зустрічі міністра з представниками університету в Лондоні, яка відбулася в травні 2022 року, українські та кембриджські експерти розпочали активне розроблення цієї програми.

Читайте також: У столиці Чорногорії відкрили перший Український центр

Угода передбачає, зокрема, створення карт навчання для систем освіти країн, які приймають українців, допомогу в реєстрації результатів навчання кожної дитини та надання постійної підтримки вчителям.

Запропонована британськими колегами технологія створення карт, що зображують відмінності між національними освітніми програмами, спрямована на допомогу іноземним викладачам оцінити об‘єктивний рівень освіти учнів і студентів, а також посприяти учням та студентам у полегшенні перехідного процесу в навчанні.

Ці карти також стануть у нагоді під час повернення українських дітей, адже допоможуть українським викладачам зрозуміти досягнутий прогрес у навчанні залежно від того, в якій країні перебували українські учні та студенти.

«Цей план зможе вплинути на мільйони людей. Українські вчителі та діти знатимуть, з чого починати навчання, коли повернуться додому. Уряд зможе визначити проблемні питання, на які варто звернути увагу в освіті в усій країні. Також, якщо молодь зможе продовжити розвивати основні навички й спроможності, Україна матиме необхідний людський капітал для відбудови країни», – зазначила Манн.

Читайте також: З травня в Україну повернулися 30 тисяч дітей шкільного віку - Шкарлет

Угода ґрунтується на підтримці та партнерстві Кембриджа з українськими освітянами та здобувачами освіти, серед яких студенти медичних ЗВО, які прибули для проходження клінічної практики в цьому університеті. У ній також використано напрацювання, отримані під час роботи з переміщеними особами по всьому світу.

«Кембридж солідарний з Україною. І не лише під час війни, а й після неї, коли Україна відновлюватиметься. Ми готові вживати сміливих колективних заходів, щоб використати всі можливості Кембриджа для допомоги тим, хто її найбільше потребує. Ця програма змінить життя багатьох дітей в Україні й матиме величезний позитивний вплив на їхнє майбутнє», – наголосив віцеканцлер Кембриджського університету професор Стівен Дж. Туп.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Шкарлета, поза межами України перебуває 651 тисяча дітей шкільного віку, а під тимчасовою окупацією - 1174 школи.

Фото: Міносвіти

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-