У столиці Чорногорії відкрили перший Український центр

У столиці Чорногорії відкрили перший Український центр

Фото
Укрінформ
Посольство України в Чорногорії разом з Українською асоціацією «Добра справа» взяли участь у відкритті в Подгориці першого у Чорногорії Українського центру.

Як передає Укрінформ, про це Посольство України у Чорногорії повідомило у Фейсбуці.

Урочисте відкриття провели Посол України в Чорногорії Олег Герасименко та міський голова Подгориці Іван Вукович. На заході були присутні численні представники дипломатичного корпусу, місцевої влади, а також української громади.

«Цей Український центр відкриває якісно нову сторінку в житті нашої громади в Чорногорії і є солідним кроком вперед у самоорганізації місцевого українства. Він поєднуватиме функції кризового штабу для надання всебічної підтримки й допомоги (від матеріальної до юридичної) українцям, які опинилися в Чорногорії через російську агресію проти України, а також культурно-освітньої платформи для українських дітей та дорослих», – ідеться в дописі.

Зауважується, що вибір Подгориці не є випадковим – це місто виявляє особливо дружню щодо України позицію та активно піклується про українців, які вимушено покинули свої домівки внаслідок агресії рф. Надалі планується відкриття аналогічних центрів у Барі та Херцег-Новому, які суттєво посилять підтримку українським вимушеним переселенцям.

За повідомленням, перед самим відкриттям Українського центру Посол Олег Герасименко офіційно зустрівся з міським головою Подгориці. Пан Посол України в Чорногорії виразив окрему подяку столиці Подгориці і меру міста Івану Вуковичу за гуманітарну й фінансову допомогу, а також за теплий прийом українських тимчасово переміщених осіб. Користуючись нагодою пан Вукович наголосив на дружбі між Чорногорією та Україною, яку чітко було доведено протягом останніх кількох місяців.

Посольство висловило велику подяку міській владі Подгориці та особисто меру Івану Вуковичу. Головним фінансовим спонсором відкриття Українського центру виступив «Zapad banka».

Нагадаємо, Посольство України у Чорногорії в День слов'янської писемності і культури презентувало проєкт української бібліотеки.

Фото: Embassy of Ukraine in Montenegro / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-