Охматдит отримав від Франції 300 ноутбуків

Охматдит отримав від Франції 300 ноутбуків

Укрінформ
Франція передала Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” 300 ноутбуків.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

“Національна дитяча спеціалізована лікарня “Охматдит” отримала 300 ноутбуків від Міністерства економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції. Аташе з питань гуманітарної допомоги посольства Франції в Україні Фредерік Руссо передав їх директору медзакладу Володимиру Жовніру”, - ідеться в повідомленні.

За словами заступника директора з розвитку НДСЛ “Охматдит” Олега Полозенка, ця допомога дасть змогу швидше впроваджувати у виробничі процеси новітні технології та пришвидшить інтеграцію лікарні для роботи з електронною системою охорони здоров'я. ІТ-служба вже займається налаштуванням та розподілом допомоги.

Нові ноутбуки отримають медики стаціонару і поліклініки.

Читайте також: У межах проєкту «ARTПЕРЕМОГА» військові передали “Охматдиту” гумдопомогу

Своєю чергою заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич зауважила, що цей третій “транш” із цифровим обладнанням доповнює допомогу, вже надану Францією Україні у сфері охорони здоров’я. Зокрема, раніше були передані тонни медикаментів, автомобілі швидкої допомоги, пересувні машини для забору крові, установки виробництва кисню, аварійні генератори для лікарень. Крім того, Франція бере участь у програмі медичної евакуації та лікування постраждалих унаслідок війни українців.

Читайте також: Червоний Хрест Сінгапуру надав «Охматдиту» апаратуру на понад $300 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що для українських медичних закладів закуплено понад 6 тисяч одиниць сучасного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-