Україна отримала від Катару $5 мільйонів на медичну допомогу

Україна отримала від Катару $5 мільйонів на медичну допомогу

Укрінформ
У межах ініціативи United24 від державної організації Катару – фонду Qatar Fund For Development на рахунок Міністерства охорони здоров’я України надійшли 5 мільйонів доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на закупівлю машин швидкої медичної допомоги, а також наркозно-дихальних апаратів для проведення інгаляційної анестезії під час хірургічних втручань у медзакладах.

"Уперше за два місяці роботи United24 на медичну допомогу був зроблений внесок від великого фонду. Такі пожертви від фондів критично важливі для нас, адже ми розуміємо, що одним платежем можемо закрити велику потребу", – зауважив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ подякував фонду за "суттєвий внесок у порятунок життів". "Запрошуємо інші організації до взаємодії, щоби кошти, зібрані на допомогу українцям, були використані ефективно та цілеспрямовано", – додав він.

Читайте також: У межах «United24» створили рахунок для відбудови сфери освіти та науки

Як повідомлялося, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Очікується, що фандрейзингова платформа United24 стане "єдиним вікном" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Станом на 23 липня на підтримку України через платформу United24 були зібрані понад 5 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-