В Естонії за підтримки держави почали винаймати житло 833 сім'ям українських біженців

В Естонії за підтримки держави почали винаймати житло 833 сім'ям українських біженців

Укрінформ
Естонські органи місцевого самоврядування, які підписали адміністративний договір з Департаментом соціального страхування Естонії, виплатили 833 сім'ям українських біженців одноразову допомогу в 1200 євро на сплату оренди житла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

«Естонська держава забезпечує біженцям від війни місце тимчасового розміщення залежно від потреби та допомагає їм знайти постійне місце проживання. Це складне завдання, оскільки ціни на оренду різко зросли, а власники нерухомості часом проявляють невпевненість у питанні здачі квартири біженцям», – повідомила фахівець з кризової комунікації Департаменту соціального страхування Лійс Палоотс.

Одноразова допомога допомагає біженцям розпочати самостійне життя в Естонії і надає впевненості власникам житла, а також пом'якшує можливі труднощі, пов'язані з оплатою оренди у перші місяці.

Максимальний розмір допомоги на сплату оренди становить до 1200 євро, з яких місцеве самоврядування може вирахувати до 50 євро на адміністративні витрати. Допомога виплачується на підставі витрат та договорів на оренду житла українських біженців, які набули статусу тимчасового захисту і залишили Україну після початку війни, тобто після 24 лютого. Також вони мають бути зареєстровані як жителі в одному з місцевих самоврядувань Естонії. Допомогу перераховують або власнику житла, або біженцю.

Читайте також: Естонія ввела нові візові обмеження для росіян

Напередодні повідомлялося, що Естонія прийняла близько 48 тисяч українських біженців. Раніше в уряді Естонії заявили, що розроблено план, згідно з яким країна готова розмістити до 50 000 українських біженців.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-