Литва підтверджує готовність до активної участі у відбудові України

Литва підтверджує готовність до активної участі у відбудові України

Заява
Укрінформ
Литва підтвердила свою готовність до активної участі у відбудові України.

Про це йдеться у спільній заяві Президента України Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди, передає Укрінформ.

"Вітаючи План відновлення та розвитку України, який був представлений під час Конференції з питань відновлення України (4-5 липня 2022 р., м. Лугано, Швейцарська Конфедерація), Литва підтверджує готовність до активної участі у відбудові України", - йдеться у заяві.

Читайте також: Президент Литви оголосив про новий пакет військової допомоги Україні

Крім того, Наусєда запевнив, що Литва активно сприятиме швидкому наданню Україні демократичними міжнародними партнерами всіх видів допомоги на постійній та довгостроковій основі.

Також Литва підтвердила готовність надати Україні всю можливу допомогу в підготовці до майбутнього переговорного процесу щодо вступу в ЄС відповідно до рекомендацій Європейської комісії.

Зазначається, що Україна й Литва активно співпрацюватимуть з метою посилення тиску на росію як країну-агресора.

Читайте також: Післявоєнна відбудова громад має сприяти поверненню жителів - діалог U-LEAD

"Висловлюючи глибоке задоволення поточним станом двосторонніх відносин рівня стратегічного партнерства, Україна й Литва докладатимуть усіх зусиль для його подальшого зміцнення та поглиблення", - підкреслюють у спільній заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Литви Гітанас Наусєда у День української державності прибув з візитом до Києва. З трибуни українського парламенту він заявив, що Литва буде прагнути до якнайшвидшого початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-