На акції у Відні вимагали припинити роботу Райффайзенбанку в росії

На акції у Відні вимагали припинити роботу Райффайзенбанку в росії

Фото
Укрінформ
Під головним офісом банківської групи Raiffeisen Bank International (RBI) у Відні пройшов пікет з вимогою припинити роботу дочірньої компанії RBI у росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогодні ми тут, щоб допомогти Raiffeisen Bank International нарешті припинити співпрацю з російською федерацією. Кожен цент, сплачений як податок в росії, вбиває репутацію та усі гарні дії цієї банківської групи. RBI має якомога швидше довести до кінця історію з продажем російського дочірнього банку, припинивши маніпуляції з ціною, що затягують процес продажу", - заявив організатор акції, активіст української громади Андрій Каріоті.

Під час мітингу активісти наголосили на тому, що податки, що RBI сплачує до російського бюджету, фінансують агресивні дії російської терористичної армії. І тому кожен рубль, який отримує росія від діяльності "Райффайзен", означає "більше страждань, більше кровопролиття і більше смертей у мирній європейській Україні".

Учасники акції розвісили плакати з написами "Бомби, які ви оплачуєте, можуть колись впасти й на ваш будинок", "Не підтримуйте російські бомби!", "Виходьте з росії, зараз!", а також роздавали перехожим листівки із закликом якнайшвидше завершити повний вихід фінансової установи з росії.

Під час акції відбулася неформальна розмова з керівницею відділення RBI, якій активісти вказали на те, що хороша репутація і порядність коштують набагато дорожче, ніж зароблені в росії гроші, а "цінність життя набагато більша, ніж мільярди рублів прибутків, отриманих у фашистській диктатурі".

Як повідомляв Укрінформ, ще у березні Raiffeisen Bank International заявив, що війна в Україні "змушує RBI переглянути нашу позицію в росії". Було заявлено, що банківська група розглядає "всі стратегічні можливості щодо майбутнього АТ "Райффайзенбанк росія", в тому числі ретельно спланований вихід з АТ "Райффайзенбанк в росії".

Читайте також: Відомий австрійський архітектор допоможе відроджувати Ірпінь

В Україні росія від початку повномасштабного вторгнення зруйнувала або пошкодила 27 відділень Райффайзен Банку.

Фото: Ірина Карпенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-