Відомий австрійський архітектор допоможе відроджувати Ірпінь

Відомий австрійський архітектор допоможе відроджувати Ірпінь

Фото
Укрінформ
Відомий австрійський архітектор Герхард Хаузер допоможе у відродженні Ірпеня Київської області.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі.

«Відомий австрійський архітектор Герхард Хаузер допоможе нам відроджувати Ірпінь. Зокрема він візьметься за проєктування міського артцентру. Про це ми домовилися під час особистої зустрічі у нашому місті», - заявив Маркушин.

За його словами, Хаузер знаний у Європі своїм екологічним підходом до будівництва. У більшості його проєктів переважають природні матеріали, а також часто грамотно використовується вторинна сировина. Все це є вкрай важливим для подальшого успішного розвитку Ірпеня, зазначив міський голова.

Маркушин подякував волонтерці Оксані Тищенко за допомогу в організації зустрічі з Хаузером та інших міжнародних перемовин.

«Працюючи суддею Північного апеляційного господарського суду, вона з перших днів війни приєдналася до роботи Гуманітарного штабу Ірпеня та координувала переговори щодо міжнародної допомоги постраждалому Ірпеню - місту, яке зупинило ворога по дорозі на столицю України», - додав мер.

Читайте також: Міністр оборони Польщі відвідав Ірпінь

Як повідомляв Укрінформ, за час окупації Ірпеня пошкоджено 10,5 тис. будівель, з яких 2501 зазнала повного або сильного руйнування, а збитки інфраструктури міста від війни оцінюються у 25,3 млрд гривень або майже 922 млн доларів.

Фото: Телеграм Олександра Маркушина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-