Італія може допомогти у відновленні міст Київщини, Одещини та Житомирщини

Італія може допомогти у відновленні міст Київщини, Одещини та Житомирщини

Укрінформ
Італія розглядає участь у відновленні населених пунктів Київської, Одеської та Житомирської областей.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі за результатами зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні П’єром Франческо Дзадзо, передає Укрінформ.

"Продовжую робочі зустрічі з дипломатами, аби ознайомити їх з нашим планом відбудови України та обговорити можливу участь країн в цьому процесі… Італія розглядає участь у відновлені міст та містечок Київщини, Одещини та Житомирщини", – зазначив Тимошенко.

Він поінформував, що українська влада має чіткий перелік об’єктів, де вже треба розпочинати роботи - йдеться про Fast Recovery plan. Першочергово відновлюватимуть житлові будинки – багатоквартирні та приватні, а також лікарні, дитсадки та школи.

"Ми маємо загальний план відновлення України, а також регіональні плани. Крім того, передбачили, що зацікавлені країни можуть брати участь у відновленні конкретних об’єктів, наприклад шкіл", – зауважив заступник керівника ОП.

Він також повідомив посла про онлайн-платформу, де в щоденному режимі оновлюється інформація про пошкоджені об’єкти.

Окрім того, розглядається співпраця українських та італійських міст, які мають досвід партнерських відносин, зазначив Тимошенко.

Заступник керівника ОП подякував співрозмовнику за підтримку і зацікавленість в ініціативах України.

Читайте також: Туреччина готова долучитися не лише до локальних проєктів відбудови Харківщини

Як повідомлялося, Офіс Президента розробив Fast Recovery план для відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури із загальним бюджетом майже $17,4 мільярда.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-