У США лікуватимуть українських дітей, які через війну втратили кінцівки

У США лікуватимуть українських дітей, які через війну втратили кінцівки

Укрінформ
Українські діти, що втратили кінцівки внаслідок російської агресії, поїдуть на лікування до США.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Телеграмі.

"Сьогодні спільно з ініціаторами — Українським Домом у Вашингтоні та Посольством України у США — презентувала Програму протезування американській бізнес-спільноті, дипломатичному корпусу та представникам української діаспори. Подякувала за ініціативу, яка дає нашим дітям, що пережили невимовний жах та страждання, не лише фізичне відновлення – вони отримують шанс на гідне, безбар’єрне життя", - підкреслила Зеленська.

За її словами, перша родина, яка скористалась програмою – це сім‘я Степаненків, яка потрапила під російський обстріл на залізничному вокзалі під час евакуації з Краматорська. "Мама Наталя втратила одну ногу, а її донька Яна обидві. Сьогодні Наталя вже пристосовується до нового протезу, а Яна готується до протезування найближчим часом", - повідомила перша леді.

Читайте також: СімСтепаненків, яких поранило на вокзалі в Краматорську, прибула на реабілітацію до США

Як зазначила Зеленська, "Український Дім та посольство збирають інформацію від МОЗ та Офісу Президента про дітей, які отримали мінно-вибухові травми. Після визначення медичного закладу, що прийме родину в США, організовуємо низку відео конференцій між українськими та американськими лікарями, аби підготувати дитину і транспортувати".

"Вірю, що спільно ми повернемо дітям дитинство, яке в них відібрали росіяни. Можливість грати в футбол, малювати, обійматися. Вірю, що переможемо у війні за українських дітей", - підкреслила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська перебуває з візитом у США на запрошення першої леді Джилл Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-