До Європи на реабілітацію відправили 127 українських дітей-сиріт

До Європи на реабілітацію відправили 127 українських дітей-сиріт

Укрінформ
До Європи на реабілітацію відправили 127 дітей з інтернатних установ разом із опікунами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За сприяння віцепрем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук 127 дітей з інтернатних установ Одеської та Чернігівської областей разом з опікунами доправили за кордон на реабілітацію.

Зокрема, з Одещини 75 дітей-сиріт відправили на реабілітацію до Румунії, ще 16 – до Литви. Цим дітям потрібен спеціальний догляд, який забезпечить приймаюча країна. З Чернігівської області 36 дітей-сиріт вирушили до Польщі.

Читайте також: Сімдесят дітей із Харківщини поїхали на відпочинок до Польщі

Загалом із початку повномасштабного вторгнення рф понад 6 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, були переміщені в безпечніші регіони України або за кордон. Деякі з них мають особливі потреби.

“Мінреінтеграції всіляко сприяє тому, щоб наші діти, які не мають батьків чи опікунів, опинились у безпеці, змогли відновитись та зміцнити здоров’я”, - повідомила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, в червні до України повернули 44 дітей, яких загарбники незаконно вивезли на тимчасово захоплені території та до російської федерації.

Фото: МінТОТ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-