Україна у червні повернула 44 дітей, незаконно вивезених росіянами

Україна у червні повернула 44 дітей, незаконно вивезених росіянами

Укрінформ
В Україну у червні повернули 44 дітей, яких загарбники незаконно вивезли на тимчасово захоплені території та до російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

“Минулого місяця за сприяння Міністерства з питань реінтеграції було повернуто 44 дитини, яких окупанти незаконно вивезли на ТОТ та до рф. Про це повідомили представники МінРе на засіданні Ради з питань, пов’язаних із життям та безпекою дітей у воєнний та післявоєнний час, яка працює при Офісі Президента України”, - ідеться в повідомленні.

Більшість із повернутих - діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Мінреінтеграції розробило спеціальний алгоритм, як слід поводитись, якщо стало відомо про незаконне переміщення дитини-сироти на ТОТ або до рф.

Читайте також: Куди звертатися, якщо став свідком депортації дітей-сиріт на захоплені території чи в росію

Крім того, уряд розробляє зміни до механізму усиновлення дітей під час воєнного стану. Це допоможе українським дітям, які втратили батьків, знайти нову родину та відчувати захист і турботу.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук заявила, що від початку повномасштабної війни понад 234 тисячі українських дітей були примусово вивезені у росію, на тимчасово окуповані території або в білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-