Українські журналісти отримали від ЮНЕСКО ще 100 захисних комплектів

Українські журналісти отримали від ЮНЕСКО ще 100 захисних комплектів

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) передала для українських журналістів 100 додаткових захисних комплектів.

Як передає Укрінформ, про це Національна спілка журналістів України повідомляє у Телеграмі.

“Додаткові 100 захисних комплектів (шолом і бронежилет) для українських журналістів і передали штаб-квартира ЮНЕСКО та Міжнародна федерація журналістів Національній спілці журналістів України. Вручення перших 5 комплектів відбулося під час круглого столу “Броня” для журналістів: захист журналістів під час війни”, що пройшов у НСЖУ за участю представника центральної штаб-квартири ЮНЕСКО Мехді Бенчели", - ідеться в повідомленні.

Комплекти захисту отримала команда Академії української преси, яка супроводжує іноземних журналістів у зони бойових дій, а також допомагає організовувати роботу українським колегам. Спорядження АУП зможе надавати журналістам за потребою. Також, відповідно до заявок, буде розподілено решту комплектів серед знімальних груп чи медійників, які висвітлюють війну в Україні.

Читайте також: ЄС передав українським прикордонникам шоломи та бронежилети на майже 1 мільйон євро

За словами Бенчела, ЮНЕСКО співпрацює з НСЖУ з 2017 року, тому відразу після початку повномасштабної агресії росії у відповідь на запит спілки передала українським журналістам 25 бронежилетів. Він запевнив, що ЮНЕСКО у співпраці з Міжнародною федерацією журналістів та “Репортерами без кордонів” і надалі підтримуватиме українських журналістів, адже від їхньої роботи залежить доля багатьох інших людей.

“Роль журналістів у воєнний час неможливо перебільшити. Надзвичайно важливо мати достовірні джерела інформації, особливо – коли від цього залежить ваше життя. Людям важливо розуміти, що робити, коли виникне небезпека”, - заявив Бенчела.

За словами голови НСЖУ Сергія Томіленка, серед пріоритетів спілки – пошук шляхів убезпечення журналістів, які виконують професійні обовʼязки, адже на сьогодні вже підтверджено загибель 33 медійників через дії росії на території України.

“Ми вдячні за допомогу ЮНЕСКО, а також співпрацюємо з іншими донорами, отримуємо як бронежилети і шоломи, так і тактичні аптечки, інше спорядження, необхідне колегам та передаємо за потребою”, - сказав Томіленко.

Загалом завдяки зусиллям НСЖУ українські медійники отримали понад 220 комплектів захисного спорядження.

Читайте також: Бронежилети і шоломи: держава уклала контрактів на 3,3 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Верховна Рада ухвалила закон про обов'язкове страхування журналістів, які працюють у районах бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-