Бронежилети і шоломи: держава уклала контрактів на 3,3 мільярда

Бронежилети і шоломи: держава уклала контрактів на 3,3 мільярда

Укрінформ
Держава уклала 7 контрактів із п’ятьма вітчизняними виробниками на виробництво 138 650 шоломів балістичних та 133 тисяч бронежилетів на загальну суму 3,3 млрд гривень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-конференції Forbes «Будуємо разом» сказав міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи тему залученості приватного бізнесу в оборонному секторі.

«Що стосується сьогодні участі саме приватного бізнесу, ми почали «з коліс» працювати в напрямку демонополізації. По деяких секторах була монополія, на жаль, у забезпеченні Збройних сил, тому сьогодні можу сказати, що ми залучили до виробництва засобів індивідуального захисту - йдеться про шоломи балістичні та бронежилети – п’ять українських виробників, з якими укладено 7 державних контрактів. Це 138 650 шоломів балістичних і відповідно 133 тисячі бронежилетів на загальну суму 3,3 млрд гривень», - повідомив Резніков.

Водночас, за його словами, потреба ЗСУ після відповідних хвиль мобілізації значно більша, тому поки що Міноборони продовжує поставки бронежилетів та шоломів з-за кордону. Крім того, суттєво допомагають волонтери.

Якщо говорити про речове забезпечення, зазначив міністр, то ЗСУ вже готуються до осінньо-зимового періоду. «Сьогодні у нас тільки по речовому забезпеченню підписано 292 договори із 84 вітчизняними виробниками-постачальниками на загальну суму 17,9 млрд гривень», - додав Резніков.

Крім того, за напрямком паливно-мастильних матеріалів укладено 23 державних контракти з вітчизняними постачальниками на суму 3,2 млрд гривень. Для забезпечення харчуванням ЗСУ на сьогодні діє 42 державних контракти, які виконують 25 вітчизняних постачальників, їх загальна сума 11,7 млрд гривень.

Резніков окремо подякував сектору приватного бізнесу, який займається сьогодні постачанням специфічного виду озброєння та техніки. Зокрема йдеться про БПЛА, броньовані машини, спеціальний транспорт тощо.

Міністр наголосив, що наявність такого бізнесу дозволяє армії оперативно звертатись у разі потреби до таких підприємств.

Читайте також: ЄС передав українським прикордонникам шоломи та бронежилети на майже 1 мільйон євро

Відповідаючи на запитання, що бізнес може зробити зараз для підсилення обороноздатності країни, міністр зазначив, що в першу чергу треба загалом займатись бізнесом, аби створювати робочі місця та давати роботу внутрішньо переміщеним особам.

Він нагадав, що держбюджет щомісячно недоотримує 5 млрд доларів. «Сьогодні треба розуміти, що бюджет, який витрачається на сектор безпеки і оборони місячний дорівнює річному. Тобто те, що нами закладалося на рік, ми витрачаємо кожного місяця», - пояснив міністр.

На думку Резнікова, розвивати свої підприємства, які будуть працювати на ОПК, – це дуже хороший тренд, адже й після перемоги це дозволить їм зростати.

Він нагадав, що головною загрозою для світу зараз є росія з її політичним керівництвом, що спонукає НАТО посилювати Східний фланг. А Україна і є тим флангом, який захищає світ, зазначив Резніков, додавши, що це свідчить про те, що в українську систему оборони західні партнери будуть вкладати свої інвестиції. «Це якраз бізнесу має бути абсолютно зрозумілим, що саме на цій темі є сенс заробляти гроші, створювати робочі місця і, відповідно, розвиватись як бізнес», - підсумував міністр.

Читайте також: NASAMS посилять захист землі й неба України - Резніков подякував США

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч агресору.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-