У Польщі зібрали понад половину суми на Bayraktar для України

У Польщі зібрали понад половину суми на Bayraktar для України

Укрінформ
У Польщі станом на 12 липня зібрано вже близько 12 мільйонів злотих (понад 2,5 мільйона доларів) на безпілотник Bayraktar для України, що становить більш як половину від необхідної суми 22,5 мільйона злотих (майже 5 мільйонів доларів).

Кошти в межах акції "Купімо Україні Bayraktar" перевели понад 107 тис. людей, передає кореспондент Укрінформу.

До акції продовжують долучатися відомі у Польщі митці, журналісти, громадські активісти, політики, які закликають поляків допомогти Україні.

Акцію збору коштів на Bayraktar для України, що триває з 28 червня на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, ініціював відомий громадський діяч, політолог і журналіст Славомир Сєраковський. Він, зокрема, зазначив, що якщо Литва за дуже короткий термін зібрала кошти на Bayraktar, то набагато більша Польща теж це має зробити. Водночас, за словами Сєраковського, якщо коштів буде зібрано менше від необхідного, їх передадуть на рахунок для ЗСУ в Нацбанку України. Те саме буде зроблено, якщо коштів буде зібрано більше.

Читайте також: У Польщі зібрали вже понад $1,7 мільйона на Bayraktar для України

Як повідомлялося, турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БпЛА Bayraktar TB2, 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти у межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Раніше, наприкінці травня, литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі безпілотника Bayraktar для України. Менше ніж за три тижні було зібрано майже 6 млн євро. 2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БпЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва придбає необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України. Литовський безпілотник вже привезли в Україну.

Фото: zrzutka.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-